Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de porc ardelenească

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă mărunt morcovii, păstârnacul, pătrunjelul rădăcină, felia de țelină și cățeii de usturoi.

Pasul 2:

În două linguri de ulei de măsline, gătește legumele pentru 3-5 minute, la foc mediu.

Pasul 3:

Adaugă 2 litri de apă. Dă focul mai mare.

Pasul 4:

Înainte de a tăia carnea de porc, scoate bucățile de grăsime de pe aceasta. Taie cuburi de 3 cm carnea de porc.

Pasul 5:

Adaugă în oală carnea, așteaptă să dea în clocot, apoi lasă focul mediu. Spumează supa atunci când este necesar.

Pasul 6:

Lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute.

Pasul 7:

Adaugă orezul în ciorbă, amestecă și lasă la fiert încă 15 minute.

Pasul 8:

Separat, amestecă smântâna, tarhonul, 1 linguriță de piper alb și 1/2 linguriță sare. Adaugă pe rând câte un polonic din supa fierbinte și amestecă (pentru a nu se tăia smântâna). Dă focul la mic, apoi adaugă smântâna, amestecând. Lasă la fiert încă 5 minute.

Pasul 9:

Dă ciorba de pe foc, adaugă oțetul de mere, amestecă. Pune capacul și lasă acoperit 15 minute înainte de servire.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments