Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de perișoare

Durata Preparare: 1 ora 15 minute

Ingrediente:

Morcovi - 2 bucăți
Păstârnac - 1 bucăți
Ceapă - 2 bucăți
Ardei kapia - 1 bucăți
Suc de roșii - 480 mililitri
Mazăre - 160-170 grame
Carne tocată de porc - 300 grame
Orez - 2 linguri
Ouă - 1 bucăți
Sare
Piper
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Cimbru - 1 linguri
Smântână - grame (opțional)
Borș - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Prepară perișoarele: călește o ceapă mică, adăugând în tigaie, la final orezul pentru 1-2 minute. Amestecă oul, carnea și verdeața tocată, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper. Formează perișoarele.

Pasul 2

Înăbușeşte restul de ceapă tocată mărunt, timp de 1 minut. Adaugă morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și țelina date pe răzătoare sau tăiate cuburi.

Pasul 3

Adaugă apa (aproximativ 2l) și lasă să fiarbă la foc mic. Când morcovii sunt aproape fierți, adaugă celelalte legume
și bulionul.

Pasul 4

După ce a dat în clocot, adaugă perișoarele și lasă totul la fiert încă 15- 20 de minute.

Pasul 5

Acrește ciorba cu borș sau zeamă de lămâie și servește cu smântână și pătrunjel verde

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments