Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de legume à la grec

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie ceapa, morcovii, ardeiul capia, țelina, gulia și conopida în cuburi mici. Tăie fasolea verde în bucăți mai mici. Dacă oferi acest preparat urmașilor începători, taie câteva legume în forma baghețelelor pentru degețele.

Pasul 2:

Într-o oală mare, pune puțin ulei sau unt și călește ceapa până devine translucidă, aproximativ 3-4 minute.

Pasul 3:

Pune ardeiul, morcovii, țelina apio, fasolea verde, conopida și gulia în oală și amestecă. Lasă-le să se soteze câteva minute.

Pasul 4:

Adaugă roșiile cuburi și 2.5 L apă (sau supă de legume). Adu la fierbere și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 5:

După ce legumele au început să se înmoaie, adaugă orezul și lasă să fiarbă până se gătește complet, aproximativ 15 minute.

Pasul 6:

Într-un bol, bate oul cu smântâna. Apoi, adaugă câteva linguri din supa fierbinte în amestecul de ou pentru a-l tempera, amestecând continuu.

Pasul 7:

Toarnă treptat amestecul de ou și smântână în oală, amestecând constant. Lasă ciorba să mai fiarbă câteva minute.

Pasul 8:

Potrivește ciorba cu sare și piper după gust și adaugă 30 ml oțet. Pentru un rezultat mai acru, adaugă câte puțin oțet până ajungi la gustul dorit.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments