Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de cartofi cu varză

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Varză - 1 bucăți
Cartofi - 5-6 bucăți
Morcovi - 2 bucăți
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 3 căței
Suc de roșii - 240 mililitri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Pătrunjel - 1/4 legatura
Mărar - 1/4 legatura
Dafin - 1 frunze
Ulei de măsline - 1 linguri
Șuncă - 100 grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Călește în puțin ulei de măsline morcovii dați prin răzătoare, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Acesta este pasul în care poți adăuga și carne sau cuburi de șuncă).

Pasul 2

Când legumele și-au schimbat puțin culoarea, adaugă varza tăiată feliuțe. Amestecă 2-3 minute, apoi completează
cu 1 litru de apă.

Pasul 3

Când varza începe să fiarbă, pune cartofii tăiați mai mărunt și morcovul dat pe rãzãtoare.

Pasul 4

Adaugă sare, piper, o frunză de dafin.

Pasul 5

Când sunt cartofii aproape fierți, pune sucul de roșii şi mai lasã la fiert încã 10 minute.

Pasul 6

Acrește ciorba după gust folosind sucul de la o jumătate de lămâie.

Pasul 7

Toacă mărunt o legătură de mărar și una de pătrunjel, adaugă în oală.

Tips & Tricks

În loc de crutoane, amestecă 200g de năut fiert sau din conservă, două linguri de ulei, o linguriță de usturoi, o linguriță de pătrunjel și pune totul la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments