Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă peștele prin blender, apoi amestecă-l cu oul, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 3 linguri de hrișcă, sare, piper și pătrunjel proaspăt tocat. Formează perișoarele, așază-le pe o farfurie și lasă farfuria la frigider.
Toacă mărunt 1 morcov, păstârnacul, 2 căței de usturoi și felia de țelină. Taie în bucăți mari ardeiul gras, al doilea morcov și cartoful.
Într-o oală încăpătoare, pune la călit în 2 linguri de ulei de măsline legumele tocate mărunt. După 3 minute, adaugă restul legumelor tăiate în bucăți mari, frunza de dafin, 1 linguriță nucșoară și 2 litri de apă. Lasă la fiert la foc mediu pentru 15-20 de minute.
Când legumele s-au înmuiat, scoate bucățile mari și dă-le prin blender.
Adaugă înapoi în oală piureul din blender, 250 ml sos de roșii, 150-200 ml borș (după gust).
Când ciorba a dat în clocot, dă focul mai încet și adaugă perișoarele cu grijă. Când acestea încep să plutească, lasă-le încă 5 minute la fiert.
Completează cu leuștean proaspăt tocat.
Opțional, serviți cu smântână.
Borșul poate fi înlocuit cu suc de lămâie. Poți înlocui somonul cu file de păstrăv sau novac.
0 0 votes Acordă o notă rețetei