Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă cu perișoare de pește

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă peștele prin blender, apoi amestecă-l cu oul, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 3 linguri de hrișcă, sare, piper și pătrunjel proaspăt tocat. Formează perișoarele, așază-le pe o farfurie și lasă farfuria la frigider.

Pasul 2:

Toacă mărunt 1 morcov, păstârnacul, 2 căței de usturoi și felia de țelină. Taie în bucăți mari ardeiul gras, al doilea morcov și cartoful.

Pasul 3:

Într-o oală încăpătoare, pune la călit în 2 linguri de ulei de măsline legumele tocate mărunt. După 3 minute, adaugă restul legumelor tăiate în bucăți mari, frunza de dafin, 1 linguriță nucșoară și 2 litri de apă. Lasă la fiert la foc mediu pentru 15-20 de minute.

Pasul 4:

Când legumele s-au înmuiat, scoate bucățile mari și dă-le prin blender.

Pasul 5:

Adaugă înapoi în oală piureul din blender, 250 ml sos de roșii, 150-200 ml borș (după gust).

Pasul 6:

Când ciorba a dat în clocot, dă focul mai încet și adaugă perișoarele cu grijă. Când acestea încep să plutească, lasă-le încă 5 minute la fiert.

Pasul 7:

Completează cu leuștean proaspăt tocat.

Pasul 8:

Opțional, serviți cu smântână.

Tips & Tricks

Borșul poate fi înlocuit cu suc de lămâie. Poți înlocui somonul cu file de păstrăv sau novac.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments