Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciocolată de casă cu nuci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția grill.

Pasul 2:

Într-o oală, pune la foc mic apa cu untul și amestecă ușor până ce untul se topește.

Pasul 3:

Pe o tavă, peste hârtie de copt, așază nucile și lasă-le la cuptor aproximativ 3 minute, cât să se rumenească.

Pasul 4:

În oala cu apă și unt, adaugă laptele praf, preferabil cernut printr-o sită sau strecurătoare, și pudra de roșcove, în același mod. Amestecă până se omogenizează. Adaugă uleiul de portocale.

Pasul 5:

Ia oala de pe foc și las-o deoparte să se răcească puțin, cât timp pregătești recipientul în care o vei pune.

Pasul 6:

Adaugă mierea/zahărul peste ciocolata preparată termic și omogenizează bine cu un mixer, până devine cremoasă.

Pasul 7:

În amestecul astfel format, încorporează jumătate din cantitatea de nucă, iar apoi toarnă amestecul într-un recipient în care ai pus hârtie de copt.

Pasul 8:

Uniformizează ciocolata în tavă cu ajutorul unei spatule, iar pe deasupra adaugă restul de nucă.

Pasul 9:

Bagă tava în frigider pentru cel puțin 2 ore sau chiar mai mult dacă nu este suficient de întărită.

Tips & Tricks

Păstrează ciocolata în frigider, într-un recipient închis ermetic, până la 5 zile.
Pachetul de lapte praf are 250 g. Păstrează 1/2 linguriță pentru asezonarea chipsurilor de tapioca.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments