Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste din clătite cu chocolate hummus

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Amestecă ingredientele umede (laptele, oțetul de mere și uleiul de cocos).

Pasul 2

Cerne făina, praful de copt și sarea pentru a obține un aluat fin. Consistența acestuia trebuie să fie puțin lichidă, asemenea unei supe creme diluate.

Pasul 3

Într-o tigaie antiaderentă, gătește un polonic generos din aluat, la foc mediu. Când aluatul începe să facă mici bule de aer, întoarce clătita și gătește încă 2/3 minute pe partea cealaltă.

Pasul 4

Folosind un cuțit ascuțit sau un cuțit pentru pizza, taie fâșii din clătite.

Pasul 5

Pregătește hummusul. Scurge apa din conserva de năut (citește Tips & Tricks înainte).

Pasul 6

Cu ajutorul unui blender, combină toate ingredientele listate. în cazul în care îți dorești să înlocuiești îndulcitorii din rețetă, poți folosi 30g de stafide, hidratate în
prealabil în apă fierbinte.

Pasul 7

Dacă este necesar, completează cu 1-2 linguri de lapte pentru a ajusta textura
hummusului.

Pasul 8

Serviți cu pastele.

Tips & Tricks

Apa din conservele de năut sau fasole se numește aquafaba. Poți păstra lichidul într-un recipient închis la frigider și să îl folosești în următoarele zile ca înlocuitor de ou în diverse rețete. Astfel, lichidul ca atare poate fi folosit în rețete în care oul leagă ingredientele (brioșe), îl poți bate împreună cu puțin oțet de mere, cu ajutorul mixerului (6-10 minute, viteză
mare), pentru a imita albușul bătut sau îl poți folosi pentru a da o textură mai groasă sosurilor. întrucât aceasta nu este bogată în nutrienți, îți recomandăm să folosești ocazional ideile amintite.

 

Poți înlocui laptele din rețeta de hummus cu lapte vegetal după preferințe.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments