Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe suedeze cu piure

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă fin ceapa galbenă, mărunțește usturoiul și bate oul.

Pasul 2:

Într-un bol mare, amestecă panko, parmezanul, oul bătut, laptele, ceapa tocată, usturoiul mărunțit, sarea, oregano, ienibaharul măcinat, nucșoara măcinată, sarea și piperul măcinat.

Pasul 3:

Încorporează ușor carnea de vită și carnea de porc, amestecând până când ingredientele sunt bine combinate.

Pasul 4:

Formează chifteluțe de aproximativ 3,5 cm în diametru.

Pasul 5:

Dă chifteluțele la frigider timp de 15 minute sau peste noapte.

Pasul 6:

Rumenește chifteluțele într-o tigaie cu ulei de măsline, în două reprize, timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, apoi pune-le deoparte.

Pasul 7:

În aceeași tigaie, topește untul și adaugă făina. Amestecă bine cu un tel pentru a forma un aluat.

Pasul 8:

Adaugă treptat supa de vită, muștarul Dijon și pătrunjelul, turnându-le în mici cantități și amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.

Pasul 9:

Într-un bol mediu, combină smântâna cu puțin sos și amestecă până se omogenizează.

Pasul 10:

Încorporează smântâna în tigaie, amestecând continuu până când sosul devine cremos. Adaugă sare după gust.

Pasul 11:

Adaugă chifteluțele înapoi în tigaie și acoperă-le cu sos. Acoperă parțial tigaia și lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până când chifteluțele sunt gătite.

Pasul 12:

Curăță și taie cartofii în bucăți egale.

Pasul 13:

Fierbe-i într-o oală mare cu apă sărată, la foc mediu, până devin moi, aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 14:

Scurge apa și pune cartofii înapoi în oală.

Pasul 15:

Adaugă untul și laptele peste cartofii fierți.

Pasul 16:

Pasează cartofii până obții un piure fin. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 17:

Servește imediat, alături de chifteluțele cu sos.

Tips & Tricks

Chifteluțele pot reprezenta o textură dificilă pentru urmașii începători. În acest sens, poți servi acest preparat tocat mărunt și amestecat cu piure sau pregăti chifteluțe de dimensiuni mai mari pe care să le tai felii înainte de a le adăuga pe tăviță. Ține cont de faptul că piureul poate provoca apariția reflexului faringian (gag-ul). Când acesta apare, păstrează-ți calmul, așază-te sub nivelul tăviței urmașului și încurajează-l să scuipe sau, după caz, oferă puțină apă.

Te-ar putea interesa si ...

Halloumi taco

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments