Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe și salată de castraveți

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație. Dă pe răzătoare dovleceii, morcovii și cartofii. Stoarce zeama în exces. Evită să storci toată zeama.

Pasul 2:

Amestecă toate ingredientele, formează chifteluțele, unge-le cu puțin ulei și așază- le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă ai optat pentru a omite oul și brânza și a adăuga năut, pasează în blender năutul și aquafaba.

Pasul 3:

Coace pentru 25 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Pasul 4:

Spală castraveții și taie-i în 4, în formă de baghețele.

Pasul 5:

Hidratează stafidele în apă cât să le acoperi (10 min). Pasează în blender stafidele și jumătate din apa în care au stat. Adaugă 2 linguri de sos de soia, 1/2 linguriță fulgi de chilli. Opțional, pentru o aromă mai intensă, gătește 2 minute în tigaie susanul.

Pasul 6:

Toarnă sosul peste castraveți. Amestecă bine.

Tips & Tricks

Textura acestor chifteluțe este potrivită pentru gurmanzii de orice vârstă, însă castraveții pot avea o formă dificil de gestionat pentru începători. Oferă rondele subțiri inițial și avansează treptat către forma baghețelelor.

Oul și crema de brânză pot fi înlocuite cu 100 g boabe de năut și 6 linguri aquafaba (lichidul din conservă).

Pentru cantități exacte folosește 300 g de dovlecei, 75 g morcov și 150 g cartof.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments