Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație. Dă pe răzătoare dovleceii, morcovii și cartofii. Stoarce zeama în exces. Evită să storci toată zeama.
Amestecă toate ingredientele, formează chifteluțele, unge-le cu puțin ulei și așază- le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă ai optat pentru a omite oul și brânza și a adăuga năut, pasează în blender năutul și aquafaba.
Coace pentru 25 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Spală castraveții și taie-i în 4, în formă de baghețele.
Hidratează stafidele în apă cât să le acoperi (10 min). Pasează în blender stafidele și jumătate din apa în care au stat. Adaugă 2 linguri de sos de soia, 1/2 linguriță fulgi de chilli. Opțional, pentru o aromă mai intensă, gătește 2 minute în tigaie susanul.
Toarnă sosul peste castraveți. Amestecă bine.
Textura acestor chifteluțe este potrivită pentru gurmanzii de orice vârstă, însă castraveții pot avea o formă dificil de gestionat pentru începători. Oferă rondele subțiri inițial și avansează treptat către forma baghețelelor.
Oul și crema de brânză pot fi înlocuite cu 100 g boabe de năut și 6 linguri aquafaba (lichidul din conservă).
Pentru cantități exacte folosește 300 g de dovlecei, 75 g morcov și 150 g cartof.
0 0 votes Acordă o notă rețetei