Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță, spală și taie mărunt ceapa și pătrunjelul. Dă morcovul prin răzătoare. Înmoaie feliile de pâine în apă sau lapte și stoarce-le.
Amestecă morcovul, carnea, ceapa, oul, miezul de pâine, sare, piper și pătrunjel. Cu mâinile umede, modelează chifteluțele.
Pune într-o oală la fiert sucul de roșii, în care adaugă și 1/4 linguriță busuioc. Când acesta începe să fiarbă, pune cu o lingură chifteluțele în el, pune capacul și lasă la foc mic pentru 25-30 minute până carnea este bine gătită. Dacă este nevoie, completează cu suc de roșii. Dacă, la final, sosul este prea lichid, dizolvă 1 linguriță de amidon în puțină apă și adaug-o în sos pentru a-l îngroșa.
Curăță cartofii, spală-i și taie-i cuburi. Pune-i la fiert în apă pentru aproximativ 15-20 de minute.
Pasează cartofii, adaugă untul și laptele, sare și piper.
Servește piureul cu sos și chifteluțe.
Adaptează rețeta pentru a obține un rezultat fără alergeni: în chifteluțe, include fulgi de ovăz fără gluten în locul feliilor de pâine; oul poate fi înlocuit cu o jumătate de cartof fiert; pentru piure, adaugă iaurt de caju în locul untului și vei obține același rezultat cremos.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei