Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe marinate cu piure

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță, spală și taie mărunt ceapa și pătrunjelul. Dă morcovul prin răzătoare. Înmoaie feliile de pâine în apă sau lapte și stoarce-le.

Pasul 2:

Amestecă morcovul, carnea, ceapa, oul, miezul de pâine, sare, piper și pătrunjel. Cu mâinile umede, modelează chifteluțele.

Pasul 3:

Pune într-o oală la fiert sucul de roșii, în care adaugă și 1/4 linguriță busuioc. Când acesta începe să fiarbă, pune cu o lingură chifteluțele în el, pune capacul și lasă la foc mic pentru 25-30 minute până carnea este bine gătită. Dacă este nevoie, completează cu suc de roșii. Dacă, la final, sosul este prea lichid, dizolvă 1 linguriță de amidon în puțină apă și adaug-o în sos pentru a-l îngroșa.

Pasul 4:

Curăță cartofii, spală-i și taie-i cuburi. Pune-i la fiert în apă pentru aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 5:

Pasează cartofii, adaugă untul și laptele, sare și piper.

Pasul 6:

Servește piureul cu sos și chifteluțe.

Tips & Tricks

Adaptează rețeta pentru a obține un rezultat fără alergeni: în chifteluțe, include fulgi de ovăz fără gluten în locul feliilor de pâine; oul poate fi înlocuit cu o jumătate de cartof fiert; pentru piure, adaugă iaurt de caju în locul untului și vei obține același rezultat cremos.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments