Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe la cuptor cu mâncare de spanac

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Carne tocată vită și porc - 500 grame
Ceapă - 1 bucăți
Căței de usturoi - 2 bucăți
Ouă - 1 bucăți
Cimbru - grame
Morcovi - 1 bucăți
Mărar - grame
Pătrunjel - grame
Sare
Piper
Paine - 2 felii
Semințe (susan, floarea soarelui, dovleac etc) - grame
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Spanac - 500 grame
Lapte - 250 mililitri
Făină - 1 linguri
Căței de usturoi - 1 bucăți
Unt - 20 grame

Pași:

Pasul 1

Amestecă legumele tocate, carnea, oul, miezul de pâine și condimentele.

Pasul 2

Formează chifteluțele și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt. Tava intră la cuptorul preîncălzit la 200 de grade
Celsius, funcția cu ventilație, pentru aproximativ 40 minute.

Pasul 3

Dacă folosești spanac prospăt, trebuie sărupi codițele, să îl speli în 2-3 ape reci și apoi să îl opărești 2-3 minute în apă care fierbe.

Pasul 4

Pune la foc mic laptele amestecat bine cu făina sau amidonul, iar când acesta fierbe, pune spanacul peste și amestecă.

Pasul 5

Condimentează și lasă să fiarbă la foc mic 5-6 minute, după care adaugă untul (sau smântâna) și cățelul de usturoi
zdrobit. Lasă încă 2-3 minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments