Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe de curcan, salată și tzatziki

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Într-un bol mare, combină carnea tocată, pesmetul panko, oul, ceapa roșie tocată, usturoiul pisat și brânza feta sfărâmată. Poți pune totul în blender/ chopper.

Pasul 3:

Adaugă mărarul și oregano, apoi asezonează cu 1/2 linguriță sare și 1/2 linguriță piper negru. Amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.

Pasul 4:

Cu mâinile ușor umede, modelează compoziția în chifteluțe de mărime medie. Așază chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele pentru o coacere uniformă.

Pasul 5:

Dă tava la cuptor și coace chifteluțele timp de 20-25 de minute, întorcându-le după 12 minute.

Pasul 6:

Dă castravetele pe răzătoare. Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu castravetele. Adaugă 1-2 linguri mărar proaspăt, cei 2 căței de usturoi pisați, sucul de la 1/2 lămâie, 1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță piper și un strop de ulei de măsline. Amestecă bine până obții un sos omogen.

Pasul 7:

Spală și toacă salata și ceapa. Asezonează cu sare, piper, ulei și zeamă de lămâie și servește alături de chifteluțele calde şi de sosul tzatziki.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments