Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe de curcan cu dovlecei și sos tzatziki

Carne tocată de curcan - 400 grame
Ceapă - 1 Lingura
Usturoi - 3 Lingurita
Morcovi - 2 Lingurita
Dovlecei - 1 Lingura
Ardei gras roșu - 1 Lingura
Fulgii de ovăz - 2 Lingura
Ouă - 1 Lingura
Sare - 1 Lingurita
Piper - 1 Lingurita
Mărar - 1 Lingurita
Pătrunjel - 1 Lingurita
Iaurt grecesc - 200 grame
Castraveți - 1 Picaturi
Busuioc - 1 Picaturi
Mentă - 1 Picaturi
Suc de lămâie - 1/2 Picaturi
Dovlecei - 2 Picaturi
Usturoi - 3 Picaturi
Unt - 20 grame
Suc de lămâie - 2 Linguri

Pași

Chiftelute

1. Mărunțește legumele (răzătoare).
2. Adaugă carnea, oul, fulgii de ovăz și condimentele. Dacă este prea moale compoziția, adaugă încă o lingură de fulgi de ovăz.
3. Cu mâinile umezite, formează chifteluțele și pune-le pe o foaie de copt.
4. Tava intră la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 20-25min, până se rumenesc bine (la jumătatea timpului se întorc).

Sosul tzatziki

5. Dã pe rãzãtoare castraveții și lasă-i timp de 4-5 minute într-un bol cu puțină sare. Clătește-i, apoi adaugă iaurtul, usturoiul mărunțit, lămâia și condimentele.

Dovlecei

6. Taie dovleceii în forma unor cuburi sau a unor baghețele. Adaugă-i în tigaie, împreună cu untul și usturoiul tocat. Gătește totul la foc mediu, timp de 5-7 min. După gust, adaugă o lingură sau două de
suc de lămâie.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments