Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifle cu turmeric, unt și gem de afine

Durata Preparare: 1 ora 30 minute

Ingrediente:

Făină - 500 grame
Drojdie uscată - 7 grame
Zahăr - 10 grame
Sare - 10 grame
Turmeric - 1 lingurițe
Ouă - 2 bucăți
Apă - 220 mililitri
Mac - grame

Pași:

Pasul 1

Amestecă ingredientele uscate, cu excepția macului.

Pasul 2

Adaugă 1 ou bătut bine și untul topit (răcit).

Pasul 3

Adaugă treptat apa călduță, până când aluatul s-a format. Va avea o textură puțin lipicioasă și elastică.

Pasul 4

Taie bucăți din aluat mai mici decât dimensiunea chiflelor pe care îți dorești să le obții.

 

Pasul 5

Așază-le în tavă pe hârtie de copt și lasă- le acoperite cu un prosop pentru 45min.

 

Pasul 6

Unge chiflele cu oul bătut, presară semințe de mac.

Pasul 7

Chiflele stau la cuptor, la 200 de grade Celsius, aproximativ 15 minute (vor deveni aurii).

Pasul 8

Serviți cu unt și dulceața de afine pregătite ca pentru grișul dalmațian.

Tips & Tricks

Poți înlocui semințele de mac cu susan, mix de semințe sau semințe de dovleac.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments