Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală bine castanele și aruncă apa.
Pune-le din nou în apă și lasă-le pentru 30 de minute. La sfârșit, aruncă și această apă.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Crestează castanele, fără a le înjumătăți.
Pune 200 ml de apă într-o tavă, adaugă castanele și mai lasă-le 15 minute, după care bagă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Amestecă-le odată la 5 minute. deoarece apa se va evapora.
Decojește-le înainte de a le consuma.
Castanele au primit de la un renumit medic german numele de „mici pâini oferite de natură” pentru că se aseamănă mult în compoziție cu cerealele, având preponderent în componență carbohidrați, vitamine din grupul B, potasiu, zinc, calciu, magneziu și fosfor. Castanele sunt recomandate copiilor și adolescenților deoarece furnizează energie, dar și vitamine și minerale, necesare în perioadele de creștere. Ele acționează și ca un tonic muscular, fiind de folos în cazul efortului fizic susținut. În cazul femeilor care alăptează, castanele sunt indicate pentru că au efect galactogog (stimulează secreția laptelui).
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei