Tofu ramen
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.
Spală bine coaja cartofilor. Taie-i pe jumătate și crestează puțin miezul cu ajutorul cuțitului. Presară sare, piper, ulei de măsline și lasă-i la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Într-o tigaie, călește în ulei de măsline ceapa și usturoiul tocate mărunt. După 3-4 minute, adaugă roșia tocată. Dacă roșia nu are zeamă, adaugă 20ml apă. Gătește la foc mediu 3 minute.
Scurge lichidul din conserva de linte, apoi adaugă conținutul în oală.
Condimentează cu 1 linguriță nucșoară, 1 linguriță boia afumată, 1 linguriță mentă, sare și piper. Gătește încă 2-3 minute.
Servește lintea peste cartofi și, opțional, adaugă o lingură de smântână.
Coaja cartofilor poate fi consumată în siguranță atâta timp cât cartofii sunt bine spălați pentru a elimina murdăria. Ea este o sursă de potasiu, fier și fibre, însă trebuie evitată atunci când: cartofii sunt verzi (indică prezența solaninei, o substanță toxică), cartofii sunt vechi sau încolțiți (pot conține mai multe toxine), nu sunt bine spălați (pot avea urme de pesticide). Decojește un cartof cu ajutorul unui cuțit, „aruncă” în cuptor coaja și obții o gustare crocantă, rapidă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei