Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cartofi umpluți cu brânză și spanac

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Scoate spanacul din congelator și pune-l pe o farfurie să se dezghețe. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Înțeapă cartofii în câteva locuri cu un cuțit ascuțit, unge-i cu câte o linguriță de ulei de măsline fiecare și presară sare de mare.

Pasul 3:

Pune cartofii într-o tavă și gătește-i timp de 40-45 de minute sau până devin moi, întorcându-i pe cealaltă parte după 20 de minute.

Pasul 4:

Scoate cartofii din cuptor și lasă-i să se răcească puțin.

Pasul 5:

Toacă grosier ardeiul si pune-l într-un bol.

Pasul 6:

După ce spanacul s-a dezghețat, stoarce excesul de apă, toacă-l și adaugă-l în bol. Sfărâmă brânza de capră și adaug-o în bol.

Pasul 7:

Taie cartofii pe jumătate, scobește interiorul lăsând aproximativ 0.5 cm de cartof pe margini, apoi adaugă interiorul scos în bol. Pasează ușor compoziția și condimentează după gust.

Pasul 8:

Umple cojile de cartof cu amestecul obținut, rade deasupra puțin parmezan, dacă dorești.

Pasul 9:

Așază cartofii umpluți într-o tavă și gătește-i în cuptor timp de 10 minute, sau până devin crocanți și bine încălziți.

Tips & Tricks

Pentru pesto, amestecă într-un mojar 10 frunze mici de busuioc proaspăt, 1 linguriță de semințe de pin (sau nuci caju), 1 linguriță de parmezan ras fin, 1/2 cățel de usturoi mic, 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments