Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cartofi și broccoli la cuptor, cu aromă de lămâie

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Cartofi - 500 grame
Broccoli - 500 grame
Ulei de măsline - 2-3 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce - 1/2 lingurițe
Oregano - 1/2 lingurițe
Rozmarin - 1/2 lingurițe
Usturoi - 2-3 căței
Suc de lămâie - 4-5 linguri
Lămâie - 1/2 bucăți
Cașcaval - 50 grame (opțional)
Fulgii de drojdie inactivă - 50 grame (opțional)
Parmezan - 50 grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2

Spală bine cartofii și taie-i cubulețe, apoi amestecă-i cu 2 linguri ulei de măsline, sarea, piperul, boiaua, rozmarinul, oregano și sucul de lămâie. Dă la cuptor pentru 20 minute.

Pasul 3

Spală broccoli și desfă-l în buchețele potrivite. Zdrobește usturoiul și amestecă-l cu o lingură ulei de măsline.

Pasul 4

După 20 minute, scoate tava de cartofi, pune floretele de broccoli amestecate cu uleiul de măsline cu usturoi. Pune între cartofi, feliile de lămâie. Dacă ai optat pentru parmezan/cașcaval, presară deasupra preparatului, apoi lasă tava la cuptor încă 20 minute la cuptor.

Pasul 5

Dacă ai optat pentru fulgii de drojdie inactivă, presară-i deasupra preparatului înainte de servire.

Tips & Tricks

Motivul pentru care adăugăm fulgii de drojdie inactivă înainte de servire este pentru a ne bucura de ei într-o formă cât mai plină de nutrienți. Odată încălziți, aceștia pot pierde o parte din conținutul de vitamine.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments