Prăjitură la alegere
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie cartofii cuburi. Poți păstra coaja lor, dacă textura vă place. În caz contrar, decojește-i înainte de a-i tăia. Lasă-i la fiert pentru 15min.
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
După ce cartofii s-au răcit, amestecă bucățile de cartof împreună cu condimentele și uleiul de măsline.
Întinde-i pe o tavă cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute (în funcție de grosimea cartofilor). Sunt gata atunci când exteriorul este crocant, iar interiorul moale.
Toacă mărunt ceapa, usturoiul și morcovul. Într-o oală, călește legumele într-o lingură de ulei de măsline pentru 3 minute.
Adaugă 1 linguriță de cimbru, 1/2 linguriță boia afumată și amestecă 1min.
Completează cu roșiile tocate (conservă sau 3 roșii proaspete), 1 linguriță de zahăr brut, 1 linguriță oțet de mere. Lasă la fiert la foc mic pentru 5-7 minute sau până când roșiile se înmoaie. Dacă roșiile proaspete nu sunt zemoase, adaugă 30ml apă.
Răstoarnă sosul în blender, adaugă sare și mixează. Lasă deoparte până la servire.
Peste cartofi, toarnă sosul și presară pătrunjel.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei