Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cartofi prăjiți cu ketchup de casă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie cartofii cuburi. Poți păstra coaja lor, dacă textura vă place. În caz contrar, decojește-i înainte de a-i tăia. Lasă-i la fiert pentru 15min.

Pasul 2:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 3:

După ce cartofii s-au răcit, amestecă bucățile de cartof împreună cu condimentele și uleiul de măsline.

Pasul 4:

Întinde-i pe o tavă cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute (în funcție de grosimea cartofilor). Sunt gata atunci când exteriorul este crocant, iar interiorul moale.

Pasul 5:

Toacă mărunt ceapa, usturoiul și morcovul. Într-o oală, călește legumele într-o lingură de ulei de măsline pentru 3 minute.

Pasul 6:

Adaugă 1 linguriță de cimbru, 1/2 linguriță boia afumată și amestecă 1min.

Pasul 7:

Completează cu roșiile tocate (conservă sau 3 roșii proaspete), 1 linguriță de zahăr brut, 1 linguriță oțet de mere. Lasă la fiert la foc mic pentru 5-7 minute sau până când roșiile se înmoaie. Dacă roșiile proaspete nu sunt zemoase, adaugă 30ml apă.

Pasul 8:

Răstoarnă sosul în blender, adaugă sare și mixează. Lasă deoparte până la servire.

Pasul 9:

Peste cartofi, toarnă sosul și presară pătrunjel.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments