Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cartof dulce la cuptor, cu mazăre și sos de iaurt cu turmeric

Mazăre - 200 grame
Iaurt grecesc - 200 grame
Suc de lămâie - 2 Lingura
Sare - 0.4 Lingurita
Piper - 0.2 Lingurita
Turmeric - 1 Lingura
Cartofii dulci - 2 Picaturi

Pași

Pasul 1

Cartofii dulci spălați și tăiați în două pe lungime, se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 35 min, până sunt copți bine (timpul variază în funcție de grosimea lor. Îi poți testa cu ajutorul unei furculițe).

Pasul 2

Într-o tigaie, sotăm mazărea cu puțin ulei măsline, sare și piper. Nu foarte mult, ne dorim să rămână crocantă.

Pasul 3

Într-un bol, amestecăm iaurtul cu lămâia, sarea și turmeric, după gust.

Pasul 4

Când cartofii sunt gata, mărunțim cu o furculiță miezul cartofilor, apoi adaugăm peste aproximativ 1 lingură din sosul de iaurt și deasupra boabele de mazăre.

Pasul 5

Servim cu pătrunjel proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

VIG

Biscuiți de ovăz cu fructe confiate

Un desert sănătos și delicios, biscuiții de ovăz cu fructe confiate combină textura crocantă a ovăzului cu dulceața naturală a fructelor, perfect pentru orice moment al zilei.

VIG

Frittata colorata

O frittata colorată, plină de legume proaspete și sănătoase, perfectă pentru un mic dejun rapid sau un prânz ușor, plin de arome și vitamine.

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments