Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru a servi urmașului căpșuni, asigură-te că alegi bucăți cât mai mari și mai coapte.
Mențiune: deși există anumite surse care încadrează aceste fructe în categoria alergenilor, adevărul este că ele nu se numără printre alergenii alimentari comuni. Da, asemănător oricărui alt aliment, ele pot da naștere unei reacții alergice. De altfel, kiwi este un alt fruct care poate conduce la apariția simptomelor specifice alergiilor. Aceste situații sunt însă destul de rare. Menționăm totodată faptul că ideea conform căreia căpșunile trebuie evitate până la o anumită vârstă rămâne un mit.
Primele fructe care apar primăvara, căpșunile, sunt singurele fructe care au semințele în exterior, iar o singură căpșună are aproximativ 200 de semințe. Căpșunile sunt alimente bogate în antioxidanți, betacaroten, acid folic, vitamina C, calciu, seleniu, potasiu și fier. De aceea, întăresc sistemul imunitar, ajută la menținerea părului și tenului sănătos și ajută în vindecarea infecțiilor și a gripei. Totodată ajută organismul în repararea țesuturilor și scad riscul de boli cardiace. Având un conținut mic de calorii și zaharuri, dar un conținut bun de fibre sunt recomandate atât în curele de slăbire, cât și în dieta celor ce suferă de diabet zaharat. Căpșunile conțin salicilate naturale, niște substanțe care se găsesc și în aspirină, putând fi astfel utilizate pentru ameliorarea durerilor de articulații și de cap. De asemenea, trebuie menționat și faptul că un consum regulat de căpșuni ajută și la tratarea anemiei, dar și a asteniei și insomniei, pentru că tonifică sistemul nervos și vitaminizează organismul. Căpșunile conțin niște substanțe numite oxalați, care, în cantități mari, pot duce la formarea pietrelor la rinichi și la vezica biliară. Căpșunile se păstrează mai bine dacă nu le rupi codița și nu le speli înainte de a le pune la frigider, pentru că pot mucegăi.
0 0 votes Acordă o notă rețetei