Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Calzone de pui

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Combină carnea de pui tocată cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, ceapa granulată, sare și piper după gust. Amestecă bine. Împarte cantitatea în 3.

Pasul 3:

Pe o foaie de hârtie de copt, pune carnea amestecată. Adaugă o altă foaie de hârtie de copt deasupra și aplatizează cu un sucitor pentru a obține 3 bucăți subțiri de carne, de aproximativ 1 cm grosime fiecare. Îndepărtează hârtia de deasupra.

Pasul 4:

Pe fiecare jumătate de foaie de carne, pune mozzarella rasă (aproximativ 60g pentru fiecare calzone), roșiile uscate tocate mărunt și spanacul tăiat mărunt sau sotat și , opțional, felia de prosciuttto.

Pasul 5:

Împăturește fiecare foaie de carne cu umplutura de partea cealaltă, formând calzonele. Apasă marginile pentru a le sigila bine.

Pasul 6:

Presară amestecul de pesmet cu parmezanul ras pe ambele părți și mozzarella doar pe partea superioară.

Pasul 7:

Pune calzonele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, coace-le timp de aproximativ 20-25 de minute și întoarce-le la jumătatea timpului.

Pasul 8:

Pornește funcția cu grill și ventilație și mai lasă 10 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă, până când calzone este auriu și crocant pe ambele părți.

Pasul 9:

Taie și servește.

Tips & Tricks

Poți sota spanacul înainte de a-l pune în calzone, însă el se va găti chiar dacă omiți acest pas.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments