Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Combină carnea de pui tocată cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, ceapa granulată, sare și piper după gust. Amestecă bine. Împarte cantitatea în 3.
Pe o foaie de hârtie de copt, pune carnea amestecată. Adaugă o altă foaie de hârtie de copt deasupra și aplatizează cu un sucitor pentru a obține 3 bucăți subțiri de carne, de aproximativ 1 cm grosime fiecare. Îndepărtează hârtia de deasupra.
Pe fiecare jumătate de foaie de carne, pune mozzarella rasă (aproximativ 60g pentru fiecare calzone), roșiile uscate tocate mărunt și spanacul tăiat mărunt sau sotat și , opțional, felia de prosciuttto.
Împăturește fiecare foaie de carne cu umplutura de partea cealaltă, formând calzonele. Apasă marginile pentru a le sigila bine.
Presară amestecul de pesmet cu parmezanul ras pe ambele părți și mozzarella doar pe partea superioară.
Pune calzonele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, coace-le timp de aproximativ 20-25 de minute și întoarce-le la jumătatea timpului.
Pornește funcția cu grill și ventilație și mai lasă 10 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă, până când calzone este auriu și crocant pe ambele părți.
Taie și servește.
Poți sota spanacul înainte de a-l pune în calzone, însă el se va găti chiar dacă omiți acest pas.
0 0 votes Acordă o notă rețetei