Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Burger cu halloumi și chipsuri din cartofi

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Chiflă - 3 bucăți
Halloumi - 3 bucăți
Salată - grame
Ceapă roșie - 1 bucăți
Castraveți murați - 2 bucăți
Iaurt grecesc - 100 grame
Smântână - 1 linguri
Muștar - 1 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce - grame
Miere - 1 lingurițe (opțional)
Cartofi - 500 grame
Ulei de măsline - 2 linguri
Pătrunjel - 1 lingurițe
Sare
Piper

Pași:

Pasul 1

Curăță cartofii și lasă-i într-un bol cu apă. Dă apoi cartofii prin răzătoare. Scurge bine apa, adaugă uleiul și condimentele.

Pasul 2

Pe hârtie de copt, pune câte o linguriță din amestec (strat subțire). Pune tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație, aproximativ 20 de minute.

Pasul 3

Gătește feliile de halloumi pe grătar sau tigaie aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Pasul 4

Amestecă iaurtul grecesc, smântâna, muștarul, mierea, castraveții murați dați pe răzătoarea mică, sarea, piperul și
boiaua.

Pasul 5

Taie în două chifla, așază frunzele de salată verde, sosul, brânza halloumi, feliile de ceapă roșie.

Tips & Tricks

Omite mierea pentru urmașii cu vârste sub 1 an. În cazul brânzei halloumi, ține cont de conținutul ridicat de sare, iar dacă ai nevoie de un înlocuitor, folosește o felie mai groasă de caș.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments