Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Pune pe foc 750 ml de lapte și 75 g de miere.
Când laptele începe să se încălzească, sparge 4 ouă și bate-le ușor într-un bol.
Adaugă treptat 110 g de griș în laptele încălzit, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Adaugă ouăle bătute, 1/3 linguriță de scorțișoară, 1/3 linguriță de pudră de vanilie și coaja rasă de la 1 portocală BIO.
Fierbe amestecul la foc mic, amestecând frecvent, aproximativ 10-15 minute, până obții consistența grișului cu lapte, cremos.
La final, încorporează 75 g de unt.
Toarnă compoziția într-o formă rotundă cu diametrul de 28 cm.
Coace budinca în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute.
Lasă la răcit înainte de a o servi.
Opțional, pudrează cu pudră de curmale amestecată cu scorțișoară.
Fructele bio sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor chimice, prin urmare, coaja lor este mai curată și mai sigură pentru consum. În cazul citricelor convenționale, coaja poate conține reziduuri de pesticide care pot fi dăunătoare. Multe citrice convenționale sunt acoperite cu ceară pentru a le face să arate mai atrăgător și pentru a le conserva. Această ceară nu este comestibilă și poate interfera cu gustul și textura preparatului. Citricele bio nu sunt de obicei tratate cu astfel de ceară.