Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol mare, amestecă bine toate ingredientele (începând cu 300 ml de lapte de migdale) până când dispar cocoloașele. Pune bolul în frigider timp de 1-2 ore, până când compoziția se îngroașă, sau lasă-l peste noapte.
Amestecă din nou bine, adaugă mai mult lapte dacă dorești să ajustezi consistența și servește rece. Alternativ, poți încălzi compoziția în cuptorul cu microunde și să o servești caldă. Opțional, pasează o banană și adaug-o în boluri.
Din aceeași familie cu menta, salvia și lavanda, chia a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani, datorită proprietăților sale nutritive. Este originară din Mexic, fiind o parte importantă din cultura aztecă, datorită beneficiilor pentru sănătate. Semințele de chia pot crește în volum prin hidratare de până la 10-14 ori, aducând în dietă o bogăție de acizi grași, fibre, calciu și proteine. Acizii grași omega-3 aduc nenumărate beneficii în dezvoltarea sistemului cardio- vascular, precum și reducerea riscului de apariție a bolilor auto-imune sau inflamatorii. Fibrele, majoritatea insolubile, sunt de folos împotriva constipației și a sănătății colonului. Totuși, îți recomandăm să consumi semințele de chia, o singură singură dată pe zi, evitând consumul zilnic. Manganul, fosforul, cupru, seleniu și quercetina sunt alți nutrienți importanți pe care-i găsim în chia, poate și de aceea, popular, în America Centrală, chia înseamnă putere.
0 0 votes Acordă o notă rețetei