Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Budincă de chia

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie aproximativ 1/4 din mango în cubulețe mici pentru topping, iar restul fructului în bucăți mai mari pentru a le mixa în blender.

Pasul 2:

Într-un bol sau recipient etanș, adaugă 250 ml lapte, 3 linguri de semințe de chia și 1 lingură sirop de arțar. Amestecă-le ușor până se omogenizează, așteaptă 1-2 minute și amestecă din nou pentru a preveni formarea cocoloașelor. Acoperă recipientul și pune-l la frigider pentru 1-2 ore.

Pasul 3:

Pune bucățile mari de mango în blender, adaugă 2 linguri de apă și mixează la viteză mică până obții un piure fin. Dacă piureul este prea gros, adaugă o lingură de apă. Transferă piureul într-un bol mic, acoperă-l și pune-l la frigider până când ești gata să asamblezi budinca.

Pasul 4:

Când laptele s-a transformat în budincă, pregătește paharele pentru asamblare. Pune câteva linguri de piure de mango în fiecare pahar, adaugă un strat de budincă de chia și câteva bucățele de ghimbir confiat tocat fin.

Pasul 5:

Adaugă un nou strat de piure de mango, urmat de restul de budincă de chia. La final, presară cubulețele de mango pentru topping, semințe de dovleac și fulgi de cocos.

Tips & Tricks

Fructele confiate prezintă un risc de înec crescut. Acestea pot fi oferite urmașilor: hidratate, tocate mărunt sau adăugate în preparate supuse procesului de gătire.

Poți înlocui laptele de migdale cu lapte de cocos.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments