Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Budincă cu caise uscate

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune caisele uscate într-un bol și toarnă peste ele laptele cald.

Pasul 2:

Lasă-le să se înmoaie timp de 15 minute.

Pasul 3:

Transferă amestecul într-un blender (sau un robot de bucătărie) și mixează până obții o pastă fină.

Pasul 4:

Toarnă pasta în boluri individuale, acoperă-le și pune-le în frigider și lasă-le să se răcească complet, aproximativ 1-2h.

Pasul 5:

Servește desertul rece, presărat cu fistic tocat și felii subțiri de caise uscate.

Tips & Tricks

Cum se obțin caisele uscate? După ce sunt culese, sortate, spălate, sunt tăiate în două pentru a li se scoate sâmburele, apoi sunt uscate, de cele mai multe ori în mașini de uscat industriale și, mai rar, la soare. Caisele uscate concentrează mare parte din nutrienții și, implicit, beneficiile caiselor proaspete. Caisele uscate sunt bogate în fibre, potasiu sau fier, dar și în calorii, de aceea îți sugerăm să le consumi ca parte dintr-o dietă echilibrată și să optezi pentru variantele fără zahăr adăugat suplimentar. Ține cont de faptul că ele reprezintă un aliment cu risc crescut de înec, astfel încât, pentru urmași începători, îți recomandăm să le hidratezi și să le mărunțești cu atenție în blender.

Te-ar putea interesa si ...

Toast zdrobit

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments