Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie banana cubulețe și pune-o la congelator, împreună cu fructele de pădure, pentru 2 ore.
Într-un blender, mixează banana, o cană de fructe de pădure, 400 ml de lapte și vanilia.
Servește alături de Brioşe cu mure.
Vara, adoptăm dieta ursului. Se pare că, pe durata acestui anotimp, ursul mănâncă mai multe fructe decât alte animale. Dieta lui conține în special mure, afine și merișoare. Murele fac parte din familia fructelor de pădure, având culoarea violet închis până spre negru la unele soiuri. Acești pigmenți naturali aduc numeroase beneficii pentru sănătate, în special în privința imunității. Radicalii liberi care se formează zilnic, în mod normal, ca urmare a proceselor metabolice sau care pot pătrunde din exterior, dacă se înmulțesc, declanșează un stres oxidativ. Celulele afectate de acesta, mai ales dacă sunt în număr mare, pot declanșa anumite boli. Tocmai de aceea, antioxidanții prezenți în cantitate mare în mure, alături de conținutul de vitamina C sunt de mare ajutor în neutralizarea radicalilor liberi. Ca efectul murelor să fie cât mai puternic, consumă-le proaspete sau pune-le la congelator cât mai repede după ce au fost culese. Încearcă după decongelare să le folosești ca atare, sau în combinație cu cereale, iaurt, ori în smoothie și mai puțin în prăjituri.
Poți înlocui laptele de migdale cu alt tip de lapte vegetal, după preferințe.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei