Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Brioșe cu mere și merișoare

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de brioșe cu hârtii speciale sau unge tava cu puțin ulei.

Pasul 2:

Curăță merele și perele și dă-le pe răzătoare.

Pasul 3:

Într-un bol mare, amestecă făina integrală, făina albă, praful de copt, scorțișoara și sarea.

Pasul 4:

Într-un alt bol, bate ouăle și adaugă uleiul, apoi încorporează merele și perele rase.

Pasul 5:

Amestecă merișoarele confiate cu ingredientele uscate pentru a preveni căderea lor la baza aluatului.

Pasul 6:

Adaugă ingredientele uscate peste cele umede și amestecă ușor până când se omogenizează aluatul. Ai grijă să nu amesteci prea mult.

Pasul 7:

Umple formele de brioșe pe trei sferturi cu aluat.

Pasul 8:

Coace brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când trec testul scobitorii.

Pasul 9:

Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar înainte de a le servi.

Tips & Tricks

Alege merișoare îndulcite cu suc de mere și fără ulei pe lista de ingrediente. Pentru urmași începători, oferă partea de sus a brioșelor sau felii subțiri din acestea. Pe măsură ce urmașul avansează, oferă bucăți mai mici din brioșă, pentru a le putea prinde cu degetul mare și degetul arătător.

Poți înlocui untul ghee cu unt topit și merișoarele cu stafide.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments