Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de brioșe cu hârtii speciale sau unge tava cu puțin ulei.
Curăță merele și perele și dă-le pe răzătoare.
Într-un bol mare, amestecă făina integrală, făina albă, praful de copt, scorțișoara și sarea.
Într-un alt bol, bate ouăle și adaugă uleiul, apoi încorporează merele și perele rase.
Amestecă merișoarele confiate cu ingredientele uscate pentru a preveni căderea lor la baza aluatului.
Adaugă ingredientele uscate peste cele umede și amestecă ușor până când se omogenizează aluatul. Ai grijă să nu amesteci prea mult.
Umple formele de brioșe pe trei sferturi cu aluat.
Coace brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când trec testul scobitorii.
Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar înainte de a le servi.
Alege merișoare îndulcite cu suc de mere și fără ulei pe lista de ingrediente. Pentru urmași începători, oferă partea de sus a brioșelor sau felii subțiri din acestea. Pe măsură ce urmașul avansează, oferă bucăți mai mici din brioșă, pentru a le putea prinde cu degetul mare și degetul arătător.
Poți înlocui untul ghee cu unt topit și merișoarele cu stafide.
0 0 votes Acordă o notă rețetei