Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Brioșe, căpșuni, cremă de ciocolată

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Alune de pădure - 150 grame
Vanilie - 1 lingurițe
Pudră de roșcove - 1 linguri
Ulei de cocos - 1 linguri
Stafide - 50 grame
Apă - 2-3 linguri

Pași:

Pasul 1

Întinde alunele de pădure pe hârtie de copt și pune tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 6 minute.

Pasul 2

În acest timp, pune stafidele la hidratat într-o cană cu apă caldă cât să le acopere.

Pasul 3

Pune alunele într-un prosop de bucătărie și „masează-le” pentru a îndepărta coaja acestora. Rezultatul nu trebuie să fie perfect, dar scoate cât de multă coajă poți pentru a evita un rezultat amărui.

Pasul 4

Scoate cu ajutorul unei lingurițe stafidele din apă și pune-le alături de restul ingredientelor într-un blender. Pentru a obține consistența dorită, adaugă două, trei linguri din apa în care au stat stafidele (sau apă călduță).

Pasul 5

Depozitează crema de ciocolată într-un borcan închis ermetic (până la o săptămână).

Tips & Tricks

Această „Nutella” de casă poate fi realizată cu o varietate de nuci. Pentru un gust deosebit, optează pentru nuci pecan, iar pentru o aromă mai subtilă, alege caju.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments