Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Brioșe Amalfi (cu lămâie și migdale)

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pasează bananele cu ajutorul unei furculițe.

Pasul 2:

Mărunțește bine migdalele în blender.

Pasul 3:

Amestecă toate ingredientele împreună și lasă deoparte 10 minute pentru a permite semințelor de chia să se hidrateze înainte de gătire.

Pasul 4:

Umple formele de brioșe până aproape de marginea acestora. Aluatul nu va crește mult și va avea consistența tortului cu lămâie italian (umed la interior, compact).

Pasul 5:

Brioșele intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 35 de minute. Sunt gata când sunt aurii deasupra. Proba scobitorii nu este concludentă, întrucât aluatul este umed la interior.

Tips & Tricks

În locul semințelor de chia, poți folosi un ou. Pentru urmașii cu vârste mai mici, aluatul umed poate fi dificil de gestionat. În cazul lor, umple formele de brioșe mai puțin (până la jumătate). În felul acesta, brioșele vor avea miezul mai tare. Odată răcite, poți tăia brioșele în două, să le ungi cu cremă de mascarpone și să adaugă bucăți de fructe. Brioșele pot fi servite și cu glazură de lapte de cocos (partea grasă din conservă).

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments