Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie brânza Brie în 6 secțiuni, apoi taie fiecare secțiune pe mijloc.
Toacă mărunt nucile pecan, merișoarele și pătrunjelul și amestecă-le.
Înfige sticksurile în partea de jos a fiecărei secțiuni de Brie.
Unge brăduții pe ambele părți cu miere, apoi trece-i prin amestecul de nuci și merișoare.
Poate deveni mierea, care e atât de iubită și de renumită pentru proprietățile sale, un pericol pentru sănătate? Mierea este un aliment considerat sănătos, dar de care nu trebuie să abuzăm, pentru că toate proprietățile sale antibacteriene și antifungice nu compensează pentru numărul mare de zaharuri din conținut. Tocmai de la aceste zaharuri a pornit și mitul toxicității. La temperaturi înalte, zaharurile se transformă și în cadrul acestui proces se formează un tip de aldehidă, care în studii pe șobolani a avut efecte nocive. Cantitatea formată în cazul unui consum mic, moderat, de miere, chiar și încălzită, nu pune însă probleme omului. Mult mai mare e problema în cazul prelucrării termice a făinii sau a zahărului. Problema încălzirii mierii duce însă la distrugerea enzimelor care se găsesc în mod natural în miere, ceea ce duce și la diminuarea proprietăților curative ale ei. Prin urmare, aceasta nu devine toxică, ci se transformă într-un produs cu un număr mai mic de beneficii pentru sănătatea naostră.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei