Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Bol grecesc

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Pune bucățile de pui la marinat împreună cu sucul de lămâie, usturoiul și condimentele (minim 20-30min), apoi gătește-l fie pe grill, fie într-un wok pentru aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte.

Pasul 2

Ia jumătate de castravete lung sau 2 castraveți potriviți, dă-i pe răzătoarea mică și lasă-i apoi într-o strecurătoare cu puțină sare. Stoarce-i bine de apa lăsată și amestecă-i cu 300g iaurt grecesc, sucul de la jumătate de lămâie, 1 linguriță ulei de măsline, sare și un cățel de usturoi zdrobit.

Pasul 3

Gătește orezul conform instrucțiunilor. În general, pentru o măsură de orez, se folosesc două măsuri de apă/supă. Apa se pune la fiert cu sare, apoi orezul se adaugă atunci când aceasta a dat în clocot și se lasă la fiert la foc mic până când apa ajunge la nivelul orezului. Închide focul, acoperă cu un capac și lasă orezul să absoarbă apa rămasă timp de 15 minute. Amestecă-l cu furculița sau adaugă un cub de unt.

Pasul 4

Pregătește salata, tăind ingredientele cubulețe.

Pasul 5

Umple pentru fiecare mesean, un bol/farfurie pe jumătate cu salată, pe cealaltă jumătate cu orez. Pune deasupra 2 linguri sos tzatziki, iar peste sos carnea tăiată fâșii.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments