Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Biscuiți pufoși cu iaurt

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pentru acest aluat, ingredientele trebuie să fie reci, aluatul nu poate sta într-un mediu călduros. Dacă trebuie să iei o pauză, pune-l la frigider, apoi continuă.

Pasul 2:

Dă drumul la cuptor la 220 de grade Celsius.

Pasul 3:

Cerne ingredientele uscate (făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea). Adaugă untul rece și frământă cu mâna. Adaugă iaurtul gras și frământă cu mâna până se leagă aluatul (1-2 min).

Pasul 4:

Pune puțină făină pe blatul de lucru. Întinde aluatul cu podul palmei în forma unui dreptunghi. Împăturește în 3, ca o scrisoare. Întoarce la 90 de grade, întinde cu podul palmei, împăturește iar, apoi încă o dată.

Pasul 5:

Întinde aluatul cu podul palmei într-un dreptunghi gros de 1/2 cm.

Pasul 6:

Cu ajutorul unui cuțit, taie ușor pătrate de 5cm (fără să deranjezi prea mult aluatul).

Pasul 7:

Pune bucățile în tavă cu hârtie de copt, la distanță de 3 cm.

Pasul 8:

Tava intră la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 13-15 min.

Tips & Tricks

Rețeta acestor biscuiți este dedicată toppingurilor precum: râuri de mozzarella, salsa de mango, cremă de fistic sau sosul de caramel sărat. În cazul în care veți dori să îi consumați ca atare, cerne împreună cu făina condimente (curry, usturoi, boia sau scorțișoară, ghimbir, nucșoară și zahăr pudră).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments