Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Bile Labneh

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Mixează iaurtul grecesc și sarea într-un blender până obții o consistență lichidă.

Pasul 2:

Toarnă amestecul într-un tifon curat, acoperind un bol, și lasă iaurtul la scurs în frigider timp de 24 de ore.

Pasul 3:

Pregătește 3 farfurii de condimente: paprika, cimbru și mentă. Formează biluțe și tăvălește-le printr-un condiment.

Pasul 4:

Pregătește un borcan cu gura largă și alternează bilele. Acoperă cu ulei de măsline.

Pasul 5:

Taie roșiile cherry în 2 și castravetele felii subțiri. Amestecă-le cu puțin ulei din borcan.

Pasul 6:

Prăjește feliile de pâine și întinde câte o bilă. Așază deasupra roșiile și castraveții. Râșnește piper deasupra și sare, după gust.

Tips & Tricks

Iaurtul grecesc, este numit și „iaurt concentrat” pentru că este strecurat, îndepărtându-se astfel lichidul și zerul. Datorită acestui proces, prepararea iaurtului grecesc necesită o cantitate mai mare de lapte, ceea ce face ca iaurtul grecesc să aibă o cantitate aproape dublă de proteine față de iaurtul normal. Bineînțeles că și procentul de grăsime crește astfel, însă în perioada copilăriei urmașii se vor bucura de grăsimile sănătoase, esențiale pentru dezvoltarea lor. Cantitatea de sodiu și de carbohidrați este mai mică față de un iaurt normal. De asemenea, și cantitatea de lactoză este mult mai mică, ceea ce îl face mai ușor de tolerat. Cum alegi iaurtul grecesc? Eticheta sa trebuie să fie una curată, adică să aibă ingrediente simple precum laptele și culturi de bacterii.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments