Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Baigli cu mac

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Amestecă făina, drojdia, praf de sare, lingura de coajă de lămâie și zahărul brut (pentru aluat).

Pasul 2:

Adaugă 100 ml lapte și 2 gălbenușuri (păstrează albușurile pentru a unge cozonacul).

Pasul 3:

Adaugă untul la temperatura camerei și frământă. Vei obține un aluat compact, puțin lipicios. Lasă aluatul la frigider 30 min-1h.

Pasul 4:

Dă macul prin râșniță sau pisează-l bine cu ajutorul unui mojar pentru a mărunți boabe de mac.

Pasul 5:

Într-o oală, pune la fiert 120 ml lapte, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, vanilia și scorțișoara. Când laptele a început să fiarbă, adaugă macul, amestecă bine, închide focul. Lasă deoparte.

Pasul 6:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 7:

Scoate aluatul din frigider și lasă-l câteva minute la temperatura camerei pentru a-l putea întinde mai ușor.

Pasul 8:

Întinde aluatul în forma unui dreptunghi (30-35 cm x 22-25 cm). Aluatul să fie gros de aproximativ 0,5 cm. Întrucât aluatul este sfărâmicios, dacă îl întinzi prea subțire, va fi greu de tăiat rulada.

Pasul 9:

Întinde umplutura, dar lasă 1-2 cm pe margini. Rulează pe latura lungă.

Pasul 10:

Așază cozonacul pe hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Înțeapă din loc în loc cu furculița. Unge cozonacul cu albușurile rămase.

Pasul 11:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. El va avea o culoare maro închis, însă dacă observi că acesta începe să se ardă, acoperă-l cu hârtie de copt în ultimele 10-15 minute.

Pasul 12:

Așteaptă să se răcească înainte de a-l tăia.

Te-ar putea interesa si ...

Tofu ramen

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments