Tofu ramen
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă făina, drojdia, praf de sare, lingura de coajă de lămâie și zahărul brut (pentru aluat).
Adaugă 100 ml lapte și 2 gălbenușuri (păstrează albușurile pentru a unge cozonacul).
Adaugă untul la temperatura camerei și frământă. Vei obține un aluat compact, puțin lipicios. Lasă aluatul la frigider 30 min-1h.
Dă macul prin râșniță sau pisează-l bine cu ajutorul unui mojar pentru a mărunți boabe de mac.
Într-o oală, pune la fiert 120 ml lapte, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, vanilia și scorțișoara. Când laptele a început să fiarbă, adaugă macul, amestecă bine, închide focul. Lasă deoparte.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Scoate aluatul din frigider și lasă-l câteva minute la temperatura camerei pentru a-l putea întinde mai ușor.
Întinde aluatul în forma unui dreptunghi (30-35 cm x 22-25 cm). Aluatul să fie gros de aproximativ 0,5 cm. Întrucât aluatul este sfărâmicios, dacă îl întinzi prea subțire, va fi greu de tăiat rulada.
Întinde umplutura, dar lasă 1-2 cm pe margini. Rulează pe latura lungă.
Așază cozonacul pe hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Înțeapă din loc în loc cu furculița. Unge cozonacul cu albușurile rămase.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. El va avea o culoare maro închis, însă dacă observi că acesta începe să se ardă, acoperă-l cu hârtie de copt în ultimele 10-15 minute.
Așteaptă să se răcească înainte de a-l tăia.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei