Tofu ramen
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală și usucă mărarul, apoi toacă-l mărunt. Taie ardeiul în cubulețe mici sau feliuțe subțiri pentru urmașii începători.
Taie bagheta în felii și prăjește-le ușor într-o tigaie uscată sau la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 5-7 minute, până devin ușor crocante.
Într-un bol, amestecă urda cu mărarul tocat și ardeiul cubulețe. Adaugă, dacă vrei, un strop de ulei de măsline pentru o textură mai fină. Asezonează cu sare și piper, dacă este necesar.
Întinde crema de urdă pe feliile de baghetă prăjite.
Urda este o alternativă ușoară la crema de brânză, având un conținut mai scăzut de grăsimi și calorii, fiind o sursă bună de proteine și calciu. Cu o textură fină și un gust mai puțin gras, urda este și mai ușor digerabilă decât crema de brânză, datorită conținutului său redus de lactoză. Este un produs natural, mai puțin procesat, care apare în mod tradițional în perioada primăverii și vara, când laptele este din abundență datorită mulsului vacilor, oilor sau caprelor, fiind un produs proaspăt obținut prin scurgerea zerului după fabricarea brânzei. Deși sezonul său principal este în aceste luni, urda poate fi găsită și în alte perioade ale anului, în funcție de tehnicile de conservare și de zona geografică.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei