Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
În apă care a dat în clocot, în care ai adăugat o linguriță de oțet, sparge pe rând ouăle, apoi lasă-le să fiarbă la foc mic timp 5 minute până când albușul este complet gătit (mai mult dacă vrei gălbenușul tare). Pentru a evita ca oul să se împrăștie, poți pune o strecurătoare deasupra apei, iar în aceasta să spargi oul sau să formezi un vârtej învârtind rapid cu o linguriță, apoi să spargi oul în acea apă care se învârte.
Amestecă untul cu usturoiul, cașcavalul și verdeața. Crestează bagheta și pune
amestecul în crestături. Dă bagheta la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru câteva minute, până se rumenește (5 minute).
Taie bagheta pe jumătate, adaugă ouăle, savurați.
Pentru a proteja sănătatea urmașilor, evită să folosești ouă cu coajă crăpată. De asemenea, ține cont de faptul că ouăle insuficient gătite pot fi contaminate cu diverse bacterii precum Salmonella. Alege să oferi gălbenușul moale după vârsta de 3 ani, atunci când consideri potrivit, dacă acesta este un preparat care face parte din dieta adulților.
Poți înlocui parmezanul cu cașcaval ras.
Poți folosi verdeață după preferințe: pătrunjel, busuioc, mărar.
0 0 votes Acordă o notă rețetei