Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Babka însiropat, plin de umplutură

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-un bol, amestecă: 200 ml lapte cald, 10 g drojdie, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină. Lasă deoparte câteva minute.

Pasul 2:

Adaugă 2 ouă, 1 lingură de vanilie, restul de zahăr pentru aluat, 1 lingură coajă netratată de lămâie.

Pasul 3:

Cerne jumătate din cantitatea rămasă de făină, amestecă. Cerne și cealaltă jumătate. Adaugă un praf de sare. Frământă. Aluatul va fi unul lipicios. Dacă ouăle erau mari, adaugă încă 1 lingură de făină. Dacă ouăle au dimensiuni medii, nu mai adăuga făină, aluatul trebuie să fie lipicios.

Pasul 4:

Adaugă treptat uleiul, câte 2 linguri pe rând. Frământă după fiecare tură până când uleiul este încorporat. Dacă aluatul este în continuare foarte lipicios, adaugă încă 2-4 linguri de ulei.

Pasul 5:

Lasă aluatul acoperit, 1 oră.

Pasul 6:

Pregătește umplutura. Bate cu mixerul albușurile împreună cu zahărul pudră. Asigură-te că bolul este curat. Dacă albușurile nu se întăresc, poți adăuga 1 linguriță de oțet.

Pasul 7:

Hidratează curmalele fără sâmburi în apă fierbinte.Când acestea s-au înmuiat, adaugă-le în blender împreună cu 75 ml apă.

Pasul 8:

Amestecă siropul de curmale, albușurile de ou, praful de sare și nucile râșnite.

Pasul 9:

Adaugă făină pe blatul de lucru. Întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Adaugă umplutura, dar lasă 1-2cm pe marginile lui. Rulează pe latura lungă a dreptunghiului. Mută aluatul pe hârtie de copt.

Pasul 10:

Cu un cuțit care taie bine, taie aluatul pe lung, în două. Împletește cele două bucăți.

Pasul 11:

Mută babka, cu ajutorul hârtiei de copt, în tava pentru cuptor. Lasă-l acoperit încă 30-60 de minute.

Pasul 12:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 13:

Opțional, unge cozonacul cu puțin ulei de măsline sau un ou bătut.

Pasul 14:

Tava intră la cuptor pentru 50 de minute.

Pasul 15:

Prepară un sirop din ingredientele indicate (fierbe-le la foc mic până când zahărul se topește).

Pasul 16:

Cât babka este cald, însiropează-l scufundându-l într-o tavă cu siropul sau turnând cu o lingură deasupra lui în timp ce acesta stă într-o tavă fără hârtie de copt.

Pasul 17:

Așteaptă să se răcească de tot înainte de a-l împacheta în folie alimentară și a le depozita 3-4 zile într-un loc răcoros.

Te-ar putea interesa si ...

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments