Cinnamon rolls fără coacere
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, amestecă: 200 ml lapte cald, 10 g drojdie, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină. Lasă deoparte câteva minute.
Adaugă 2 ouă, 1 lingură de vanilie, restul de zahăr pentru aluat, 1 lingură coajă netratată de lămâie.
Cerne jumătate din cantitatea rămasă de făină, amestecă. Cerne și cealaltă jumătate. Adaugă un praf de sare. Frământă. Aluatul va fi unul lipicios. Dacă ouăle erau mari, adaugă încă 1 lingură de făină. Dacă ouăle au dimensiuni medii, nu mai adăuga făină, aluatul trebuie să fie lipicios.
Adaugă treptat uleiul, câte 2 linguri pe rând. Frământă după fiecare tură până când uleiul este încorporat. Dacă aluatul este în continuare foarte lipicios, adaugă încă 2-4 linguri de ulei.
Lasă aluatul acoperit, 1 oră.
Pregătește umplutura. Bate cu mixerul albușurile împreună cu zahărul pudră. Asigură-te că bolul este curat. Dacă albușurile nu se întăresc, poți adăuga 1 linguriță de oțet.
Hidratează curmalele fără sâmburi în apă fierbinte.Când acestea s-au înmuiat, adaugă-le în blender împreună cu 75 ml apă.
Amestecă siropul de curmale, albușurile de ou, praful de sare și nucile râșnite.
Adaugă făină pe blatul de lucru. Întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Adaugă umplutura, dar lasă 1-2cm pe marginile lui. Rulează pe latura lungă a dreptunghiului. Mută aluatul pe hârtie de copt.
Cu un cuțit care taie bine, taie aluatul pe lung, în două. Împletește cele două bucăți.
Mută babka, cu ajutorul hârtiei de copt, în tava pentru cuptor. Lasă-l acoperit încă 30-60 de minute.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Opțional, unge cozonacul cu puțin ulei de măsline sau un ou bătut.
Tava intră la cuptor pentru 50 de minute.
Prepară un sirop din ingredientele indicate (fierbe-le la foc mic până când zahărul se topește).
Cât babka este cald, însiropează-l scufundându-l într-o tavă cu siropul sau turnând cu o lingură deasupra lui în timp ce acesta stă într-o tavă fără hârtie de copt.
Așteaptă să se răcească de tot înainte de a-l împacheta în folie alimentară și a le depozita 3-4 zile într-un loc răcoros.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei