Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Arome cu brânză de casă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune laptele într-o cratiță și adu-l aproape de punctul de fierbere. Când încep să apară mici bule de aer pe marginea cratiței, dar fără să dea în clocot, redu focul.

Pasul 2:

Adaugă sucul de lămâie, amestecând ușor. Vei observa că zerul începe să se limpezească, iar brânza se adună în bulgărași. Lasă oala pe foc încă 2-3 minute, apoi oprește focul.

Pasul 3:

Folosind o strecurătoare fină, scurge zerul și lasă brânza să se răcească puțin. Dacă vrei o textură mai fermă, poți presa ușor brânza în strecurătoare.

Pasul 4:

Taie para în felii subțiri. Împarte brânza în boluri și adaugă deasupra felii de pară, semințele de pin și opțional, un praf de scorțișoară și câte o linguriță de sirop de arțar ori miere.

Tips & Tricks

Brânza bebelușului calcică se obține prin adăugarea de lactat de calciu sau clorură de calciu în lapte, ceea ce ajută la separarea zerului și îmbogățește brânza cu acest mineral. Adăugarea de calciu în brânza bebelușului poate fi utilă, dar absorbția și utilizarea lui depind de mai mulți factori. În primul rând, ține cont de faptul că mineralul din alimente va fi mai procesat de către organism decât cel adăugat artificial. În al doilea rând, pentru o bună absorbție, corpul are nevoie de un echilibru – vitamina D este esențială în acest sens, însă o cantitate prea mare de calciu poate inhiba absorbția fosforului, magneziului și fierului. Pentru un urmaș cu o dietă echilibrată, adăugarea calciului, în lipsa indicației medicului, nu este necesară.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments