Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Aripioare crocante

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Tamponează aripioarele de pui cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umezeală, astfel încât să devină crocante.

Pasul 2:

Într-un bol mare, combină aripioarele cu oțet alb, paprika afumată, pudră de usturoi, cayenne, piper alb, piper negru, sare de țelină, sare, praf de copt, amidon de porumb și seu de vită.

Pasul 3:

Amestecă bine pentru a acoperi uniform aripioarele cu amestecul de condimente. Opțional: lasă-le la marinat în frigider timp de o oră.

Pasul 4:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 5:

Așază aripioarele condimentate pe un grătar plasat deasupra unei tăvi de copt, pentru a permite circulația aerului. Presară puțină sare dacă dorești. Coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute pe fiecare parte. Dacă este nevoie, întoarce-le din nou și mai coace-le încă 5- 10 minute, până devin crocante și aurii.

Pasul 6:

Într-o crăticioară mică, combină untul, sriracha, mierea, paprika afumată, sarea de usturoi, semințele de susan și uleiul de susan.

Pasul 7:

Lasă amestecul să fiarbă la foc mediu aproximativ un minut, fără a-l aduce la punctul de fierbere. Dacă sosul se separă, folosește un blender de mână pentru a-l omogeniza.

Pasul 8:

Când aripioarele sunt gata și crocante, glazurează-le cu sosul de miere cu sriracha. Poți să le tăvălești în sos sau să-l stropești ușor peste ele pentru a păstra textura crocantă.

Pasul 9:

Garnisește aripioarele cu suc proaspăt de lime, ceapă verde tocată și semințe de susan înainte de servire.

Tips & Tricks

Deși copănelele de pui reprezintă un aliment de antrenament care poate fi introdus încă de la începutul diversificării, aripioarele sunt un aliment dificil de gestionat. Oasele de dimensiuni mici și pielea pot fi greu de înlăturat, astfel încât îți recomandăm să aștepți până după vârsta de 18-24 de luni pentru a le introduce în dieta urmașilor.

Servește aripioarele alături de un sos răcoritor cu iaurt:

  • 150g iaurt grecesc
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de miere (opțional)
  • 1 cățel mic de usturoi, dat pe răzătoare
  • 1 linguriță de mărar tocat fin (sau pătrunjel, după preferință)
  • sare și piper, după gust

Pași:

1. Într-un bol mic, amestecă iaurtul cu zeama de lămâie și mierea, dacă o folosești.
2. Adaugă usturoiul pisat și verdeața tocată. 3. Asezonează cu sare și piper după gust.
4. Lasă sosul să stea la frigider timp de 15- 20 de minute pentru a permite aromelor să se combine.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments