Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Scoate cotorul ardeilor, curăță sâmburii, apoi spală-i bine.
Combină carnea tocată cu ceapa mărunțită, un morcov dat pe răzătoarea mică, hrișca, 2 ouă, sarea, piperul, 1/2 legătură de pătrunjel tocat și 1/2 legătură de mărar tocat.
Umple ardeii până la 3/4 din înălțime cu acest amestec, apoi așază-i într-un vas potrivit pentru cuptor, în picioare. În locul rămas, toarnă peste fiecare sos de roșii.
Toarnă în oală 2 căni de apă și adaugă 2 frunze de dafin. Toarnă și restul de sos de roșii, dacă ți-a rămas.
Acoperă ardeii cu un capac și ține-i la cuptor pentru 75 de minute.
Servește cu smântână.
Multe persoane se feresc de carnea tocată din cauza modului în care aceasta ajunge în magazine, dar și ca urmare a reticenței față de condițiile de igienă ale aparatelor de tocat, precum și a ingredientelor tocate. De aceea, îți sugerăm ca atunci când ai la îndemână carne dintr-o sursă sigură, cel mai adesea porc-vită (pulpă de vită și carne de porc cu grăsime), să o toci acasă în cantități mai mari, pe care să le congelezi și să le folosești ulterior. Poți folosi și blenderul pentru acest pas. În rețetele noastre vei regăsi carnea tocată în: paste, lasagna, perișoare, chiftele, sarmale, ardei umpluți, musaca.
0 0 votes Acordă o notă rețetei