Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune stafidele pentru umplutură la înmuiat în apă fierbinte. Lasă deoparte. Amestecă apa caldă pentru aluat cu mierea într-un bol, apoi adaugă și drojdia și las-o aproximativ 5 minute, până face spumă.
Într-un bol mai mare, adaugă laptele, uleiul, sarea și semințele de in măcinate și amestecă-le. Încorporează apoi și drojdia activată.
Adaugă jumătate din cantitatea de făină și amestecă cu o lingură de lemn. Treptat, încorporează și restul de făină, cât cuprinde aluatul.
Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă timp de 5-10 minute, până când devine elastic.
Transferă-l într-un bol uns cu ulei, acoperă-l și lasă-l la dospit într-un loc cald (ferit de curenți de aer rece) timp de o oră.
Împarte aluatul în două: o parte acoperită la frigider pentru rulourile cu spanac. Se poate păstra și la congelator până la 3 luni.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Râșnește nucile pentru glazură și umplutură. Amestecă ingredientele pentru glazură, apoi toarnă-le pe fundul unei tăvi cu diametrul de aproximativ 20 cm.
Întinde aluatul cu un sucitor, apoi distribuie untul până la 2 cm de margine. Scurge stafidele și presară-le împreună cu nucile peste aluat.
Rulează aluatul și presează bine marginile pentru a-l sigila.
Taie 10-12 rulouri și așază-le în tavă unul lângă altul. Când tava este plină, apasă-le ușor în lichid.
Acoperă tava și lasă rulourile la dospit într-un loc cald timp de încă 20-30 de minute.
Coace timp de 35 de minute, până când devin aurii.
Pentru topping, amestecă 30 g cremă de brânză cu 1 linguriță sirop de arțar sau miere.
Când rulourile sunt gata, lasă-le să se răcească timp de 5 minute, apoi întinde crema de brânză peste acestea și presară un praf de scorțișoară.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei