Clătite din mălai cu zmeură
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie prazul (doar partea albă) în rondele și curăță păstârnacul, cartoful și țelina, apoi taie-le cubulețe.
Călește prazul în 20 g unt timp de 2-3 minute, apoi adaugă celelalte legume și supa.
Condimentează și lasă la fiert până când legumele sunt moi. Adaugă smântâna și pasează totul cu un mixer vertical până obții o supă cremă. Ajustează consistența după preferință.
Taie ciupercile felii și zdrobește usturoiul.
Călește ciupercile în unt, adaugă sare și usturoiul zdrobit, apoi presară parmezan deasupra, păstrând 2 linguri pentru servire.
Servește supa cremă cu topping de ciuperci și puțin parmezan ras.
De ce ai alege să călești alimentele în ulei de apă în locul uleiului simplu? Simplu! Atunci când folosim doar ulei, alimentele se prăjesc în această grăsime, căpătând un gust mai intens și o textură caramelizată. În acest caz, temperatura din vas va fi mai mare, fapt care conduce la apariția gustului intens. Atunci când optezi pentru ulei și apă, temperatura este mai joasă, iar mâncarea nu se va rumeni (carameliza), ci se va înmuia lent. În felul acesta, rezultatul are mai puține calorii, cantitatea de grăsimi este redusă, textura finală este mai cremoasă. Dacă optezi pentru călirea în ulei, amintește-ți: pune alimentele în tigaie odată cu uleiul, menține focul la un nivel mediu, nu mare, adaugă lichid (apă, supă) după ce alimentele s-au rumenit.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei