Supă cremă de praz
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Stoarce lămâia și păstrează 1 lingură de zeamă separat, taie 3-4 felii de lămâie, mărunțește migdalele (dacă nu sunt deja feliate) și curăță usturoiul. Pentru urmași începători, mărunțește migdalele în blender.
Condimentează păstrăvii cu sare și piper, pune feliile de lămâie în interior și stropește-i cu restul de zeamă de lămâie.
Așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i timp de 30 de minute, până sunt bine gătiți.
Topește untul într-o tigaie, adaugă migdalele și prăjește-le 1-2 minute, până devin aurii. Toarnă lingura de zeamă de lămâie, amestecă și pune-le deoparte.
Între timp, pregătește garnitura. Fierbe mazărea 3-4 minute dacă e congelată sau 7-8 minute dacă e proaspătă, apoi scurge-o bine.
În aceeași tigaie, călește usturoiul în unt timp de 30 de secunde, adaugă mazărea și soteaz-o 2-3 minute, apoi asezonează cu sare, piper, zeama și coaja de lămâie.
Servește păstrăvul cu migdalele sotate deasupra și garnitura de mazăre aromată.
Urmașii iubesc aromele! Chiar dacă te încurajăm să eviți sarea din farfuria lui și să scazi cantitatea prezentă în farfuria voastră, condimentele, în special usturoiul, pot și ar trebui să dea gust tuturor preparatelor!
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei