Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală foile de viță și îndepărtează tijele. Dacă sunt foarte sărate, lasă-le la desărat în apă rece. Toacă ceapa.
Într-un bol mare, amestecă orezul, carnea tocată, ceapa, usturoiul pisat, pătrunjelul și condimentele. Amestecă bine până la omogenizare.
Într-o formă de tort cu pereți detașabili așază un strat de foi de viță. Repetă de 2-3 ori, punând între straturi umplutura de orez și carne.
La final, toarnă o parte din sos deasupra și acoperă cu un strat de foi de viță.
Acoperă cu hârtie de copt și pune în cuptor timp de 40 de minute.
După acest timp, adaugă restul de sos și mai lasă la copt încă 30 de minute.
Lasă să se răcorească, apoi scoate din vas și taie felii. Servește cu iaurt grecesc.
Deși riscul de înec este scăzut în cazul alimentelor cu textură asemănătoare frunzelor de salată (în acest caz foile de viță), pentru urmași, experiența poate fi una „enervantă”. Foile de viță, salata, spanacul și altele asemenea se pot lipi de cerul gurii sau de limbă dând naștere unui episod de gag. Păstrează-ți calmul, oferă apă și amintește-ți de faptul că gagul (reflexul faringian) are rol de protecție, nefiind periculos.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei