Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de miel

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală încăpătoare, pune carnea de miel bine spălată la fiert în 2 litri de apă. Nu este nevoie să o porționezi. Spumează pe măsură ce spuma apare.

Pasul 2:

Între timp, pregătește restul ingredientelor: toacă legumele, spală orezul, mărunțește verdeața. Dacă ai la masa ta un urmaș începător, amintește-ți să tai o parte din legume în forma baghețelelor pentru degețele.

Pasul 3:

În funcție de bucățile folosite, acestea vor fierbe în aproximativ 30-45 de minute. Când carnea a fiert, scoate carnea din supă.

Pasul 4:

Separat, călește timp de 3-5 minute, în puțin ulei de măsline, legumele (morcovii, ardeiul, păstârnacul, pătrunjelul rădăcină). Răstoarnă-le apoi în supă și lasă-le să fiarbă în continuare.

Pasul 5:

Scoate carnea de pe os, adaug-o în oală.

Pasul 6:

Lasă totul la fiert încă 15 minute, apoi adaugă orezul și condimentele (frunzele de dafin, cimbrul și tarhonul). Când acesta a fiert, adaugă borșul și lasă să dea în clocot.

Pasul 7:

Amestecă într-un bol gălbenușurile de la două ouă, smântâna și 1-2 polonice din ciorba fierbinte. Dă focul la mediu, adaugă în oală smântâna și verdeața (leuștean, pătrunjel, ceapă verde). Așteaptă să dea în clocot, închide focul.

Tips & Tricks

Oasele mari, cu puțină carne, fără bucăți care se pot desprinde ușor, pot fi oferite urmașului ca alimente de antrenament.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments