Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Drob cu stafide

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală încăpătoare pune la fiert ficatul și carnea.

Pasul 2:

După ce carnea a fiert, toac-o mărunt.

Pasul 3:

În blender, mărunțește ciupercile și stafidele.

Pasul 4:

Amestecă toate ingredientele pentru umplutură (mai puțin foile de plăcintă, susanul și untul/uleiul de măsline.

Pasul 5:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 6:

Topește untul sau pregătește uleiul de măsline și unge pe rând foile de plăcintă așezându-le una peste cealaltă. În mijlocul lor, toarnă umplutura obținută.

Pasul 7:

Strânge foile de plăcintă astfel încât să formezi un dreptunghi închis la capete.

Pasul 8:

Pune drobul astfel obținut într-o formă pentru cuptor. Tava intră la cuptor pentru aproximativ 45 min – 1 oră, la 180 de grade Celsius, până când partea superioară devine rumenă și crocantă.

Tips & Tricks

Dacă vrei să optezi pentru o formă clasică, în tava pentru chec/cozonac, adaugă hârtie de copt, apoi jumătate din umplutura drobului. Pe mijloc, așază 3-5 ouă fierte tari (în funcție de lungimea tăvii). Adaugă restul umpluturii, nivelează și presează cu o lingură. Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45min.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments