Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Curăță cartofii dulci, taie-i în cuburi și fierbe-i până devin moi, aproximativ 20 de minute. Scurge-i și pasează-i cu untul, sare și piper. Pune deoparte compoziția de cartofi. Toacă ceapa și pisează usturoiul. Curăță și taie morcovii cubulețe.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până se înmoaie. Taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii subțiri.
Adaugă usturoiul tocat și gătește-l timp de 1-2 minute, amestecând constant.
Pune morcovii, ardeiul roșu și ciupercile în tigaie. Acoperă și lasă-le să se gătească la foc mic până se înmoaie.
Adaugă lintea verde și pasta de roșii, 120ml apă și chimenul. Lasă compoziția să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-12 minute, până când se îmbină aromele.
Toarnă amestecul de linte și legume într- un vas termorezistent.
Întinde uniform piureul de cartofi dulci peste compoziția de linte.
Pune vasul în cuptor și coace timp de 35 de minute, sau până când suprafața devine ușor aurie.
Scoate din cuptor și lasă puțin să se răcească înainte de a servi.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei