Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încinge într-o oală mare 20 ml ulei de măsline extra-virgin la foc mediu. Toacă ceapa și pisează usturoiul.
Adaugă 1 ceapă galbenă tocată și un praf de sare, și călește timp de 6 minute până începe să capete o nuanță aurie. Taie broccoli în buchețele și tulpina felii subțiri.
Pune 4 căței de usturoi tocați și fulgi de ardei roșu, și gătește timp de 1-2 minute, amestecând pentru a evita lipirea.
Toarnă 45 ml vin alb sec (sau câțiva stropi de supă vegetală, dacă nu folosești vin) pentru a deglaza oala, răzuind fundul ca să desprinzi bucățile rumenite. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 3 minute, până când mirosul alcoolului dispare.
Adaugă broccoli și sotează-l 2 minute.
Încorporează fasolea cannellini, nucile de caju, supa vegetală, sare și piper după gust. Amestecă bine și, dacă este necesar, mai adaugă puțină supă pentru a acoperi ușor ingredientele.
Adu totul la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă, parțial acoperit, timp de 15- 20 de minute, amestecând din când în când, până când broccoli-ul devine fraged.
Între timp, pregătește ingredientele pentru blenduit și nucile crocante.
Încinge 20 ml ulei de măsline extra- virgin într-o tigaie mare la foc mediu.
Adaugă 50 g semințe de pin (sau nuci de caju tocate) și gătește-le, amestecând ocazional, timp de 2-3 minute, până încep să se rumenească ușor.
Adaugă pesmetul panko și gătește încă 2-3 minute, amestecând frecvent, până se rumenește.
Adaugă sare, amestecând constant timp de 30 de secunde, apoi ia tigaia de pe foc și transferă compoziția într-un bol pentru a opri gătirea.
Toarnă supa cu grijă într-un blender mare. Îndepărtează capacul și acoperă cu un prosop de bucătărie pentru a permite aburului să iasă.
Adaugă 15 g busuioc proaspăt, o linguriță sos de soia, 1/2 linguriță muștar Dijon, 15 g drojdie inactivă și 1 lingură suc de lămâie. Blenduiește până obții o pastă fină și omogenă.
Gustă supa și, dacă este necesar, ajustează aromele adăugând mai mult suc de lămâie sau sare. Dacă supa este prea groasă, adaugă puțină supă vegetală suplimentară.
Toarnă supa în boluri, stropește cu un strop de ulei de măsline extra-virgin și presară deasupra câteva linguri de nuci crocante.
Folosește alcool doar atunci când gătești pentru adulți. Procesul de preparare termică, deși contribuie la diminuarea conținutului de alcool, nu îl reduce în totalitate.
Ține cont de faptul că nucile crocante în general, iar semințele de pin crocante în special reprezintă o textură dificil de gestionat de urmași începători. Dimensiunea mică a semințelor de pin contribuie la creșterea riscului de înec. Pentru a adapta această rețetă, mărunțește în blender semințele de pin care ajung în farfuria micului gurmand. În felul acesta, el va avea în continuare parte de grăsimile, proteinele și fierul pe care semințele de pin le oferă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei